1.) uletbulunaikdaun - name of blog

2.) http://uletbulunaikdaun.blogspot.com/2005/11/spongebob-squarepants-are-you-ready.html - web address

3.) spongebob squarepants - name of blog i left a comment to

7-72 This is your home on the Internet. Use it to communicate with one another and expand your knowledge of mathematics and the world around you

1.) uletbulunaikdaun - name of blog

2.) http://uletbulunaikdaun.blogspot.com/2005/11/spongebob-squarepants-are-you-ready.html - web address

3.) spongebob squarepants - name of blog i left a comment to

Here is my blog site: amazingfacts

This blog is about interesting facts. It can tell you a lot of things you don't really know, and thats why i chose it. If you want more of interesting facts just search it on the blog.

- rozette

Hey, this is a blog i found that shows you the top 50 greatest moments in sports history. From baseball, races, boxing and more. They tells a story for each one of what happened and when did it happen. So if your a sports fan check it out. But, everyone is welcome to check it out.

This is the link:

http://www.icarusfallen.us/blog/_archives/2006/2/26/1784706.html

Jeff Arica

soccer

Here is a link. I chose this link because it talks all about soccer. It shows articles about different games, soccer players and coaches.

hey was there homework in math? and can someone come with me ask Mr.Mclean or something for some play-doh for the project in math! and what if i dont have some supplies for the project?

You have been doing a great job so far 7-72 with the blog, from creating amazing scribe posts, completing assignments, to being a responsible bloger with your posts and comments. Therefore I am giving you more power over your communication with one another. I have installed a chat box on your blog that will give you the power to not only chat real time with other class members, but links you with the blogs of all grade 7 math classes.

So be responsible with this new tool, I trust that no one will abuse it.

Happy blogging.

Mr. R

Remember everyone that there is an assignment posted on my blog that is due February 28th. Go to grade 7 math Blogorama to find the question.

Mr. R

umm...

Today in class we learned how to calculate the average measurement for your percent model. There are 3 steps to do it.

Step 1

Add together your percentages and divide it with the number of group members.

Example:

24%+22%+26%=72 72/3=24%

Step 2

Convert the average percentage into a decimal.

Example:

percent/100

24%/100=7.2

Step 3

Multiply your model's height by the decimal from step 2.

Example:

model height=25

25 x 0.24=6

For your percent model you might want to use toothpicks, popsicle sticks, straws, and anything else you can think of.

The next scribe will be Maxine.

I've added a language translator to our blog site. This translator allows you to view the blog in any one of eight different languages.

To use the language translator simply click onto the flag corresponding to the language which you wish to covert the blog into.

Its that simple

Happy Blogging everyone!

Mr. R

http://www.nbalog.com/ This is a basketball blog i like it because well it about basketball. This blog gives u the names of basketball players and there teams. It also gives u the latest news in the nba. So enjoy

We learn about more on percentages today we did personal percentages

what it is that we had to get a partner and you have to measure our body parts like

Arm span

wrist to elbow

foot

hand

baby finger

head circumference

head length

shoulder width

shoulder to fingertip

waist to knee

we had to measure all these body part with a partner and we also did this

step 1

we had to divide measurement of the body parts by your overall height

Examaple

height = 165cm

foot = 24cm

24/165cm = 0.1454

step 2

multiply your answer from step 1 by 100

Examaple

0.145*100 = 14.54% or 15%

this all we did for today the next scribe iiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssss

Michelle

Today Mr. Reece talked about body percentages. To find out the percentages of a body part

you divide the measure of the body part by your height. Then multiply the decimal by 100 and you'll get the answer.

e.g

Mr. Reece's height is 165 cm. His arm span is also 165cm.

Nom you go 165cm divided by 165cm=1 multiply by 100 gives you 100%

That's how you find out body percentages.

The next scribe is.................................................STANICE!!!!!!!!!!!!!!!!

bhahahahahahahahahahaha bhaahahahahahahaahah*cough, cough, wheeze*:(

This blog is called" Soccer World Cup Blog " and this is the website to it, http://worldcup.ambrossion.com/

This is a blog that I like because it talks about the teams that are in the World Cup and where it will be held. It's a pretty cool site and I think that if you really like soccer and like to know about the cup and when it begins, this is the site to look at because it tells you pretty much everything you need to know about the World Cup. It's soooo AWESOME.

- Justin

Check out this link on my blog. It provides you with the information that you need in order to post some great scribe notes for your classmates.

Have fun with the scribe everyone!

Mr. R

Glitz has red, orange, and green shirts; gray and brown belts; and yellow and white shorts. How many different outfits are possible?

To answer this question you need to know that each shirt has 4 different outfit choices. Here is an example.

Red shirt-gray belt-yellow shorts. That is one outfit.

Then I could have a red shirt, grey belt with white shorts or a red shirt, brown belt with yellow or white shorts.

There is four different outfits with each different shirt. There are 3 shirts 4 x 3 = 12.

There are 12 different outfits.

AB BC CD

AC BD CE

AD BE CF

AE BF DE

AF EF DF

Question #4

To get the possibilities you have to change the tens' digit to a number greater than 6. You have to know that the ones' digit is odd and that the two digits have to be different.

There are 13 different possibilities.

Here are the possibilities.

71 81 91

73 83 93

75 85 95

79 87 97

89

The scribe posts have gone on holidays for the next week, as we are in spirit week right now and your next math class is not until Monday Feb 20th. The scribe for that day is Rommel.

TLE:

These TLE assignments are part of the second term report card and therefore are due before friday morning at 9am so that I can record your grade for term 2.

Decimal Conversions

Introduction to Integers

Adding Integers

Subtracting Integers

Exploring Decimals

Remember both the worksheets and computer self check marks are due.

Multiplying Decimals will be due at a later period in time.

Enjoy Spirit Week everyone and remember to check my blog at least once a week as there is always a new weekly assignment.

Mr. R

For brain teaser number 3 the answers i got from who ran fastest to slowest are... Jill with 30 seconds , Jen with 50 seconds, Alison with 55 seconds, and Jane with 1 minute. That got kind of hard at the end but good teaser.

Today we did some Directions worksheets that has to do with reading the directions first. We also did some Group Work worksheets that we had to do with our class groups.

Here are some examples:

The next person that has to do the scribe is:

homework assigned on Feb 7

questions 9 to 31

are you supposed to estimate?

respond quickly

I will be answering the one about the dogs and cats

First you bring 2 cats over

then one cat and one dog

then two cats

then one dog

That was a really good question Mr.reece.

It was really tough!

see comments for real answer

Today we further explored the wonders of Bedmas, (brackets, exponents, division, multiplication, addition and subtraction)We basically just did a review on what is going to be on the test, which will be on Thursday. The test will be worth a total of 25 marks. It will be on using decimals, estimating, and using Bedmas. Here are some examples of what will be on the test. Remember to rewrite.

29.67 x 39.11

( 5+1 ) x 32 - 13=

( 2x3) ( 2x2)

--------------

6+1 x 2

The Next person to do the scribe will be CHAD.

This is Justin telling everyone about the math test on Thursday February 9. There are two parts to this quiz. The first part is "Decimals". That includes Adding, Subtracting, Dividing, and Multiplying with the decimals. The second part is " Estimating and Order of Operations". That will also have Adding, Subtracting, Multiplying, and Dividing. There is also TLE that needs to be done. The two that need to be done are Introductoin to Decimals and Multiplying Decimals. We will also be doing something else in TLE but Mr. Reece needs to tell us about it and we'll be doing it in Mr. Lambert's room. One last thing. There is homework that is due on Thirsday. The work is in your text book, page 106 questions 1 to 8 (estimate then calculate), 9 to 31 (odd numbers only), and to calculate these additional questions, 42, 44,59 to 65 and 70. This is all the stuff we did during class and if you have any questions about how to do some of the stuff, please ask Mr. Reece. For the next person to scribe for tomorrow should be ..... " DANNY "

Today, we learned about "The Order of Operation." That means to follow the rule:

Brackets: Step 1

Exponents: Step 2

Dividing \Do at the same time: Step 3

Multiplying /Do at the same time: " "

Addition \Do at the same time: Step 4

Subtration /Do at the same time: " "

Here is an example:

1: 10 (3+7) / (7-2)= 3: (3+2)2 - (32 + 42) =

10 (10) / (5)= (5)2 - (25)

100 / 5 = 25 25 - 25 = 0

Homework Due tommorow:

Worksheet page 3.12 (all)

Danny Chad Mary and Teagan

Youv'e been hired to mow your neighbour's lawn this summer. He will pay you $5 every time you mow his lawn. It takes you 40 minutes. How much do you make per minute and how much should he pay you if it takes you 60 minutes?

15 divided by 40 equals 0.125

0.125 times 10 equals 1.25

40 divided by 5 equals 8 mins.

8 divided by 2 equals 4

1.25 times 4 equals 5

20 mins. equals 2.50

$5.00+2.50=7.50

answer: 0.8 per min.

answer: $7.50

Danny Chad Mary and Teagan

Youv'e been hired to mow your neighbour's lawn this summer. He will pay you $5 every time you mow his lawn. It takes you 40 minutes. How much do you make per minute and how much should he pay you if it takes you 60 minutes?

15 divided by 40 equals 0.125

0.125 times 10 equals 1.25

40 divided by 5 equals 8 mins.

8 divided by 2 equals 4

1.25 times 4 equals 5

20 mins. equals 2.50

$5.00+2.50=7.50

answer: 0.8 per min.

answer: $7.50

Danny Chad Mary and Teagan

Youv'e been hired to mow your neighbour's lawn this summer. He will pay you $5 every time you mow his lawn. It takes you 40 minutes. How much do you make per minute and how much should he pay you if it takes you 60 minutes?

15 divided by 40 equals 0.125

0.125 times 10 equals 1.25

40 divided by 5 equals 8 mins.

8 divided by 2 equals 4

1.25 times 4 equals 5

20 mins. equals 2.50

$5.00+2.50=7.50

answer: 0.8 per min.

answer: $7.50

group : marjolette, jesse and rommel

You've been hired to mow your neighbour's lawn this summer. Your neighbour will pay you $5 each time that you mow his lawn, and it takes you 40 minutes to mow his lawn.How much money do you make per minute (money divide time), and how much money should the neighbour pay you if it takes 60 minutes to mow the lawn?

So we divided 5 by 40 and got 0.8

Then we multipiled 0.8 by 60

After that we got $7.50

answer: You make 0.8 of a dollar or 8 cents per minute.

answer: Your neighbour should pay you $7.50 if you mow his lawn for 60 minutes.

1. You've gone to the movies with your friends and offered to buy your four friends and yourself popcorn and a drink. The total with tax for each drink is $2.73 and the total for each bag of popcorn is $3.19.

Estimate how much money you need to have in order to buy all of the popcorn and drinks.

Solution: first, estimate how much money you need for 1 popcorn and 1 drink. 3.19 + 2.73 = 5.92 >estimate 3 + 3 = 6

then multiply the result you have, which is 6, with 5 (4 friends and you) . 5.92 X 5 = 29.60 >estimate 6 X 5 = 30

Answer: You need $30.00 to pay for all the drinks & popcorn. It's been rounded from $29.60

Group : Rozette, Faith, Cash & Nick

3. You play basketball for Sargent Park. You've scored 24 baskets over the past 5 home games and 28 points over the past 7 games. Now figure out your: Average points per game at home, your average points per game on the road, and your total average points. Do you score more baskets per game at home or away?

Answer :

average points per home game: 4.8

24/5=4.8

average points per away game: 4

28/7=4

we scored more baskets per game at home.

4.8 is more than 4

total average points scored: 4.3

24+28/(5+7)=4.3

GROUP 6: VANESSA, MONIQUE, BRUNO, CLINT

You and six friends have ordered pizza for the party . if the total for the pizza will be $22.75, how much (estimate the dollar) does each person have to contribute?

Answer: The answer is $3.25 but the question said to round up the nearest dollar and that would be 4.00$ because if we round down there wouldn't be enough money. But, with 4.00$ he could give change back and they can enjoy their pizza.

Group Members:

Stanice, Joshua, Ashley, Jeff

That math problem on that sheet. For number three the average points this person scored was 9 because I divied 24 by 5 to find out the number of home game points and i divided 28 by 7 to get the average points for the away games. The answer is 9 because i added the two averages 5 and 4 and added them together to get the amount of points during a game. This post is by Abdul, Justin, Michelle, and Sarika.

The next blogger assignment is available on my blog, grade 7 math Blogorama. This assignment is a math question that you must answer by leaving a comment to this post on my blog.

Happy puzzle solving everyone!

Mr. R