### Growing Post

GROWING POST #2 - MAY 15th - 23rd

Question #1

A)

B) 180 + 25(n)

180 + 25(1) = 205

180 + 25(2) = 230

180 + 25(3) = 255

180 + 25(4) = 280

C) 8 - 12 = 4(years)

1 year is equal to 12 months. So 12 x 4 = 48

__algebraic formula__

180 + 25(48) = 1380

Jack will have 1380 cards when he turns 12

Question #2

A) 12 slices of pizza

solution: 12/6 = 2 (6 is the amount of slices in 1 whole pizza)

Jackie should order 2 pizzas.

B) 18 slices of pizza

solution: 18/6 = 3 (6 is the amount of slices in 1 whole pizza)

Jackie should order 3 pizzas.

Question #3

A) 20 + 15n = savings amount

(start + change variable = answer)

__formula__

20 + 15(12) = 200

Kathy will make 200 dollars in 1 year.

B) 25 + 15n = savings amount

25 + 15(12) = 205

Question #4

a) 3n + 4n + 7 = 2n + 12

**solution**

3n + 4n - 2n = 12 - 7

7n - 2n = 12 - 7

5n = 5

5 divided by 5 = 1

__n = 1__

**checking:**3(1) + 4(1) - 7 = 2(1) + 12 } 14 = 14

b) 8n - (4+9) = 11

**solution**

8n - 13 = 11

8n = 11 + 13

8n = 24

24/8 = 3

__n= 3__

**checking:**8(3) - (4+9) = 11} 11 = 11

c) (8 - 3) n + 7n + 8 = 4n + 40

**solution**

5n + 7n + 8 = 4n + 40

5n + 7n - 4n = 40 - 8

12n - 4n = 32

8n = 32

8/32 = 4

__n= 4__

**checking:**(8 - 3)(4) + 7(4) + 8 = 4(4) + 40} 56 = 56

GROWING POST #3 - MAY 23rd - 29

Question #1

An algebraic expression is an expression when we get to choose the value of the variable.

*example*: 5 + 6v = (v for variable)

- exchange " v " to 5 (v=5)

- 5 + 6(5) = 35

An algebraic equation is when the value of the variable is given.

*example*: 5 + 6v = 35

- v=5

__The difference between them are about their var__

__iables. The algebraic equation gives the variable and the expression lets you choose the vari__

__able.__

Question #2

In an algebraic expression, a variable is the number you can change. It looks like this : start + change(variable)<-- this is what you can change.

In an algebraic equation, a variable is the number you need to find out. Like this: 3 + 4n = 19

the answer is n=4 .

Basically, a variable is a symbol used to represent any number.

We use variables in algebra to represent an unknown number. Whether we know the value or not, variables help you solve things faster.

Question #3

This diagram tells me that the triangle is worth 5. I got that by first, finding the value of the squares and circles. The blue arrow points to 2 squares and 4 circles. The orange arrow points to 4 1/2 squares and 9 circles. Last, I subtracted 9 from 4 . 9 - 4 = 5

This diagram tells me that n = 11. This is how i found out: First of all you need to do the first problem to do this one. On the last diagram, it showed me that a triangle equals 5. I first found out how many circles were equal to the blue squares. ( I split the triangles and squares to make it more non-complicated; thats that red line dividing them ) . So 6 squares equal 12 circles. Now the trianlge part. I know that 1 triangle is worth 5 (circles) , and there are 2 triangles. 5 x 2 = 10. I then added 12 and 10 which gave me 22. To find out what n was worth i just divided 22 by two, since there were 2 triangles.

Question #4 ( I did this question on the last growing post)Question #5

GROWING POST #4- June 6th

Question 1: Formulas. We've learned how to write algebraic equations in the form of: mx + b = y. Convert these two sentences into algebraic equations using the above formula. Sentence 1 : Scott is 2 years older than Donald who turns 12 on June 21st 2006. Write this sentence in the format of mx + b = y, then convert it into an expression which allows us to figure out the age of Scott.

Answer :

mx + b =y

2 + b = y

2 + 11 = y

2 + 11 = 13

Sentence 2 : Elizabeth has $200 in her savings account. She makes $40 every two weeks babysitting for her next door neighbours. If Elizabeth saves all of her money solve for how much money she will have in one year?

Answer :

- first you need to know how many weeks are in a year. 365/7 = about 52

- find out how many 2 weeks are in a year 365/14 = 26

- 200 + 40(26) = 1240

Question 2: Creation: You need to create two questions for your classmates that cover different concepts (ex: T-Charts, patterns, equations, graphs etc.) that you have learned in this unit on Algebra. You then need to show how to solve the questions. Your mark will be based upon the level of question’s difficulty, and the effort put into your answer.

My Question #1 - Jen has 5 marbles. She makes another 5 marbles every week. if Jen collects all her marbles in 1 year, how many marbles would she have ? Create a T-chart for the first 3 weeks then show week number 20, 40, and weeks in a year. Make an equation with the format mx + b =y and a graph .

Answer : T- chart :

There are about 52 weeks in a year. I found that out by diving 7 by 365.

equation :

mx + b = y

5x + b = y

5w(weeks) + 5 = y

Graph:

Jen will have 265 marbles in 1 year.

My Question #2 - Gina gets $200 on her birthday every year. This year she got $210. Gina plans to buy a laptop in 4 years ( not including this year) which will cost $1,000. Will she have enough money to buy her laptop? how much will she have? Make a T-chart, graph and an equation to solve this porblem.

Answer :

equation:

- 210 + 200y = solution

- 210 + 200(4) = 1010

- 200x4 = 800 + 210 = $1010

Gina will end up with $1010 in 4 years. She will have enough money to buy her laptop and have an extra $10.

Question 3: Reflection: You need to look back at the chart that we filled out during the first day of the unit. This is the chart where you coloured a topic red, yellow or green. You now need to pick one concept that you coloured yellow or red and reflect in words what new skill/idea that you have learned on this topic.

Answer : Can I use my T-chart in helping me create an algebraic formula was the concept I chose to reflect. Here is an example of one.

Formula: 5 + 5(n) = solution

n is the step number.

Question 4: Preparing for the final exam. You need to think about the year that has past in mathematics and decide which topic is your weakest, and what you need to learn during class review in order to prepare yourself for the final exam. It is not enough to say fractions, instead pick your weakest area of fractions, say the subtraction of fractions, and give an example of what you don’t understand.

Answer: I have trouble remembering how to do operations with fractions. An example is when you're multiplying and the denominators are different. - - > 1/7 x 2/8 = ?

I also think i need to practice on some word problems dealing with integers.

## 8 Comments:

You did a fabulous job with this post. There are no changes that need to be made. I enjoyed your use of colours to help differentiate between the questions

Your mark is 17/17. Good work!

You did a fantastic job with your thrid growing post. The only problem that I can see is with your T-chart for the person on the bike. You seem to have entered the values for the runner over again.

This post will be going into the hall of fame!

what program did you use to make the pictures?

great pictures

You did another outstanding job with your third and forth posts.

The third post you received 32/30

and the forth post 25/25

Congrats

2016-06-27keyun

louis vuitton outlet storestrue religion jeansgucci handbagstiffany ringsray ban sunglasses wholesalelouis vuitton bagsmichael kors pursesoakley sunglasses wholesalenike sb janoskinike outletkate spadehollister jeanslouis vuitton bagstoms shoeskate spade outletcheap oakley sunglassesrolex watchescoach outletnike roshe shoesgiuseppe zanotti outletlouis vuitton outlet onlinelouis vuitton handbagstrue religion outlet storecheap jordansair max 95celine bagscoach outlet store online clearancesadidas superstarmichael kors pursesjordan shoesair jordan femmepolo ralph laurennike air force 1 shoesinsanity workoutralph lauren outletcoach outlet canadasupra shoescheap jordan shoesfitflop shoescanada goose jackespandora uknorth face jacketsnike outletralph lauren ukcoach factory outletcoach outletugg bootsmichael kors outlet clearancecoach outlet201711.10wengdongdong

Post a Comment

<< Home